Välkomna på Stockholms Empirdagar 2018

Den 17 till 19 augusti bjuder Empirsällskapet och Sällskapet Gustafs Skål in till Stockholms Empirdagar – en resa 200 år tillbaka i tiden med bal och andra förlustelser! Kom gärna i empirkläder på alla aktiviteter för att göra empirdagarna stämningsfyllda för oss alla!

Vill du få uppdaterad information om Stockholms Empirdagar och andra trevliga empirevenemang? Gå med i Facebookgruppen Empirsällskapet och tacka ja till Facebookevenemanget Stockholms empirdagar 2018 .

Program

Fredag 17 augusti

Danskurs på Kristinehovs Malmgård

Vi inleder empirdagarna med en danskurs för att lära oss helgens danser. Vi går igenom turerna och dansar till levande musik, så kom gärna i empirkläder för att göra kvällen stämningsfylld för oss alla! Längst ner följer danslistan.  Här på vår hemsida finns beskrivningar och dansfilmer till några av danserna så att ni kan öva hemma.

Tid och plats: 17.30–21.00 på Kristinehovs Malmgård
Kostnad: 200 kr som betalas i dörren

Lördag 18 augusti

Hagapicknick i Ekotemplet

Ett gyllene tillfälle att lära känna andra empirentusiaster och öva danserna inför balen eller att fira även om du missar balen! Klä dig i empirdräkt och packa korgarna med mat och dryck samt något trevligt att sitta på, som en filt eller duk. Ha gärna med balkläder så att ni kan åka vidare direkt till balen.

Tid och plats: 12.00–16.30 i Ekotemplet i Hagaparken
Kostnad: Evenemanget är kostnadsfritt, men ta med picknickmat

Bussresa till Skokloster slott

Om du ska till balen, kan du åka med chartrad buss till Skokloster slott och tillbaka. Bussen hämtar upp vid Hagaparken efter Cityterminalen så att picknickdeltagare kan åka direkt till balen. Bussresan tar cirka en timme.

Tid och plats: Bussen avgår 16.30 från Cityterminalen och hämtar upp på parkeringen vid Hagaparkens norra entré cirka 16.45.
Kostnad och anmälan: 230 kr tur och retur. Anmälan och mer information på Skoklosters slotts webbplats.

Bal på Skoklosters slott

En magisk afton året 1818, då greve Brahe bjuder till middag och bal! Dansmästare Anna Löfgren leder ett dansprogram med danser som var populära omkring sekelskiftet 1800. Kapellmästare Wilhelm Dahllöf med musiker spelar på tidsenliga instrument. Klädsel är aftondräkt i empirstil.

Tid och plats: 18–24 på Skoklosters slott
Kostnad och anmälan: 650 kr, inklusive middag och dessert Anmälan och mer information på Skoklosters slotts webbplats.

Söndag 19 augusti

Afternoon tea med dans

Välkomna på knytkalas där vi fikar och dansar så mycket vi orkar! Ta med något som passar till ett afternoon tea under empirtiden, som scones, kakor, jordgubbar eller ostar. Te och kaffe finns på plats, men ta gärna med mjölk!

Tid och plats: 13.00–19.00 på Nordmarksvägen 55 i Farsta strand, hos Kollektivet Folkhemmet (Gul sekelskiftesvilla i mitten av kvarteret, med infart norrut, i riktning mot Magelungsvägen)
Kostnad: Kostnadsfritt, men ta med något till den gemensamma knytisbuffén

Årets danser

Hål i Väggen (Hole in the wall)
Grefve Löfvenhjelm
Engelska Långdansen
Den Lyckosamme Petter-Niklas (Lucky Dick)
Ryskan från Yttermyra
Fredrike
Rosen från Åkerhielm
Påskdagen
Hertigens af Kent Vals (Duke of Kents Valz)
Drottningens Angläs
Johans Trädgård
Angläs från Yttermyra
Herr B:s Hugskott (Mr Beveridges maggot)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *